Balkan vänner, sånt som händer.

Hej allihopa, håller på att städa lite inför kvällen. Jag har nämligen bjudit hit ett antal tämligen trevliga balkan vänner så jag förväntar mig mycket skoj, mycket tafs, lite tjafs och kanske lite brass. Sånt som händer helt enkelt. Men jag vet redan nu att det kommer bli en lyckad kväll eftersom det är goda vänner jag känner väl.
De trogna bröder och systrar som kommer förgylla kvällen är Miklós, Ferenc, Ady, Jókai, Mátyás, Tibor, Serghei, Lleana, Dusána, Jelena, Aurelia, Angyalka, Danijela, Mirela och Narcisa.

Efter att vi först hälsat och klämt på varandra är det dags att tända grillen och korka upp vinet, denna tämligen fina dryck kommer säkerligen intagas och avnjutas i mängder denna nästan magiska kväll. Medans jag står och fixar med pljeskavican (både sharska och ayduchka) och diverse andra läckerheter kommer de andra samtala och filosofera om livets stora frågor samt om eurovision, bordtennis, bågskytte och allas vår hjärtesten orientering.

Sedan är det tänkt att vi ska äta och jag kan tänka mig att Miklós och Jókai kommer att berätta om sin tämligen vilda resa genom kazakstan. När det sista av maten nått botten av våra bukar är det dags att bjuda på Boza och Baklava vilket jag tror många kommer uppskatta. När även efterrätten ligger på sin rätta plats och de mörkare timmarna börjar närma sig är det dags att dra fram sällskapsspelen och sångrösten. Jag tror gänget kommer uppskatta de lekar jag förberett (de innehåller stora mängder hemgjord Rakia och Mastika), detaljer kommer jag inte gå in på här men de dyker nog upp i ett framtida inlägg. Efter lekarna är genomförda kan bara tiden avgöra vad som kommer hända därnäst, men en sak är säker, jag kommer inte bli besviken.

Under och efter denna kväll hoppas jag att alla kommer ha ett leende på läpparna men det tvivlar jag inte på.
Det kommer att lekas, sjungas och dansas i mängder, med balkan vänner är det sånt som händer.

Jag önskar er alla en trevlig helg! Och kom ihåg behöver ni hjälp eller något är det bara att ringa.

PS. Dessa låtar misstänker jag kommer sjungas och spelas flitigt denna tämligen trevliga kväll.

 



RSS 2.0