För lite kärlek och för mycket Lappskojs
Hej vänner!
Fortfarande lite ensam. Men skall tillaga lite Lappskojs med en gnutta vitlöks smak idag, min favvo. Annars brukar jag inte äta Lappskojs mer än typ två dar i veckan men vad tusan det är ju smaskigt ju. Hamstern Egon min för tillfället nya lekkamrat mår efter omstädigheterna finfint faktiskt. Fast han behöver tvättas, får nog passa på att köra han i maskinen samtidigt som joggingbyxorna. Hihi *ler ondsint*
För er som är intresserade mitt Lappskojsrecept!
1 kg kalvbog
1 1/2 kg potatis
2 lökar
2 vitlöksklyftor
6 lagerblad
2 tsk pepparkorn
bordssalt
Pynt:
färsk Legro gräslök
Tillagning:
Skär köttet i sexiga kvadrater på så där 2x2 cm och lägg ner i en kastrull täckt med vatten. Koka upp köttet och häll ifrän vattnet, ta tillbaka köttet i kastrullen.
-Skär potatis och lök i små kvadrater och tillsätt köttet tillsammans med lagerblad och pepparkorn. Häll på vatten så att det knappast täcker och koka rätten på låg värme under lock i ca. 1-2 timmar eller tillsköttet känns mört.
-Smaka av med salt och peppar strö med massor av gräslök eller persilja efter smak.
![](http://www.flavourrider.com/pict/lappskojs.jpg)
![](http://web.comhem.se/~u98400668/recept/images/lapskojs.jpg)
Sommarkänslor. Lappskojs fint upplagt.
Fortfarande lite ensam. Men skall tillaga lite Lappskojs med en gnutta vitlöks smak idag, min favvo. Annars brukar jag inte äta Lappskojs mer än typ två dar i veckan men vad tusan det är ju smaskigt ju. Hamstern Egon min för tillfället nya lekkamrat mår efter omstädigheterna finfint faktiskt. Fast han behöver tvättas, får nog passa på att köra han i maskinen samtidigt som joggingbyxorna. Hihi *ler ondsint*
För er som är intresserade mitt Lappskojsrecept!
1 kg kalvbog
1 1/2 kg potatis
2 lökar
2 vitlöksklyftor
6 lagerblad
2 tsk pepparkorn
bordssalt
Pynt:
färsk Legro gräslök
Tillagning:
Skär köttet i sexiga kvadrater på så där 2x2 cm och lägg ner i en kastrull täckt med vatten. Koka upp köttet och häll ifrän vattnet, ta tillbaka köttet i kastrullen.
-Skär potatis och lök i små kvadrater och tillsätt köttet tillsammans med lagerblad och pepparkorn. Häll på vatten så att det knappast täcker och koka rätten på låg värme under lock i ca. 1-2 timmar eller tillsköttet känns mört.
-Smaka av med salt och peppar strö med massor av gräslök eller persilja efter smak.
![](http://www.flavourrider.com/pict/lappskojs.jpg)
![](http://web.comhem.se/~u98400668/recept/images/lapskojs.jpg)
Sommarkänslor. Lappskojs fint upplagt.
Kommentarer
Postat av: Kitchen Boy
Låter och ser förbaskat gott ut det där!
Trackback